Μια Έμπειρη μεταφορική εταιρεία μπορεί να καθοδηγήσει τον πελάτη έτσι ώστε να μειώσει σημαντικά το κόστος της μεταφοράς

Μπορεί να συμβουλεύσει κατάλληλα δίνοντας την γνώση και την εμπειρία στον πελάτη, για να συσκευάσει ο ίδιος σωστά τα αντικείμενα που θέλει να μεταφέρει, για να πετύχει όσο το δυνατόν λιγότερες φθορές κατά την μετακίνηση.

1. Κλείνουμε πολύ καλά με ταινία την κάτω πλευρά του κιβωτίου σταυρωτά.
2. Τυλίγουμε προσεκτικά τα υαλικά με φυσαλίδα.
3. Τα τοποθετούμε στο κιβώτιο χωρίς κενά για να μην κουνιούνται.
4. Σε περίπτωση που υπάρχουν κενά τα γεμίζουμε με φυσαλίδα.
5. Κλείνουμε καλά το κουτί με ταινία.
6. Γράφουμε έξω από το κουτί συνοπτικά το περιεχόμενο του κουτιού και που
αντιστοιχεί π.χ. υαλικά σαλονιού, υαλικά κουζίνας , πιάτα, ποτήρια κτλ.

Προσοχή συγκεντρώνουμε όλα τα εύθραυστα αντικείμενα μαζί.
Υλικά συσκευασίας μπορείτε να προμηθευτείτε από οποιοδήποτε κατάστημα που εμπορεύεται υλικά συσκευασίας (υπάρχουν αρκετά στην αγορά), καθώς και από τον εκάστοτε μεταφορέα σε πολύ χαμηλότερη τιμή από αυτή του εμπόρου.
Μερικές ακόμη σημαντικές συμβουλές που θα μπορούσαμε ενδεικτικά να δώσουμε στους ενδιαφερόμενους για μια σωστή μετακόμιση είναι να διατηρούμε ένα χαμηλό βάρος στις κούτες τις οποίες γεμίζουμε. Αυτό μας εξασφαλίζει την πιο εύκολη και ασφαλή μεταφορά τους ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο να ανοίξουν καταστρέφοντας ή φθείροντας το περιεχόμενό τους. Χρησιμοποιούμε κατάλληλα υλικά για την συσκευασία κάθε αντικειμένου , όπως φυσαλίδα για εύθραυστα και έπιπλα, χαρτόνι για ηλεκτρικές συσκευές , κουβέρτες για πιάνο ,πίνακες, φωτιστικά και ειδικές ντουλάπες μεταφοράς ρούχων.
Εξαρτάται από τον αριθμό των αντικειμένων σας, αν το αμπαλάζ έχει προηγηθεί ή αν πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα από έμπειρο προσωπικό και πλήθος άλλων παραμέτρων.
Σε γενικές γραμμές θα διαρκέσει από 4-8ωρες (για κοντινές αποστάσεις).